München

Vrijdag 25 mei. Na een kort nachtje op een parkeerplaats langs de Autobahn…(die bus gaat echt maar 90 en dan is 750 km best een eind op 1 middag) zijn we uiteindelijk  onduits vroeg bij de ADAC. Borg afgegeven en ons Carnet mee gekregen; een soort autopaspoort, waarin de douaniers met stempels bij ingaan en verlaten van een land aangeven dat je de auto die je bij je had niet in het land hebt verkocht (op straffe van die borg..). Belangrijk voor een aantal moeilijke landen die we gaan bereizen, maar in Europa nog niet echt van belang. In de kluis dus, en München in!

Het is hier overduidelijk lente; terrassen, aardbeien en asperges op elke straathoek. Gezelligheid dus. We besluiten om een camping in de buurt te zoeken en belanden op camping Thalkirchen, een stadscamping in een groot recreatiegebied net buiten de stad aan de Isar.

Zaterdag 26 mei. Fiets op en de stad in! Eerst naar het Olympiapark, waar we al direct onze kuitjes en fietsen testen op de Olympiaberg (met prachtig uitzicht over München en het park) en dan naar BMW-Welt; leuk hoor, al die glimmende nieuwe bolides en een paar oudjes ertussen, maar aan de overkant van de weg, naast de fabriek, lonkt het BMW-museum…. Te mooi weer eigenlijk voor een binnenactiviteit, maar toch maar even kijken. En niet teleurgesteld; een prachtige collectie in een prachtig gebouw op een hele mooie manier tentoongesteld; toch snel drie uren rondgelopen, leuk om gezien te hebben! 5's in BMW MuseumDe fiets weer gepakt de stad in. Veronique gaat mensen kijken bij de Ratskeller en ik ga op zoek naar nieuwe shirts… Met een tas vol nieuwe kleren naar het Hofbrauhaus om een echte ZuidDuitse Mahlzeit te nuttigen! Worsten, bier en kaiserschmarren tussen de vrijgezellenfeesten, stamgasten, Amerikaanse militairen en toeristen; een wonderwel geslaagde combinatie, al was ie soms wat extreem luidruchtig ;-).

Op het plein waar wij onze fiets geparkeerd hadden in de middag hebben zich nu duizenden andere fietsers verzameld. Wat bleek; wij waren niet de enigen die langs de Isar gingen fietsen. Ook de Münchener bikenight gaat vanavond die kant op! Op de fiets door de tunnelDus hebben we even gewacht voor we onder begeleiding van politie en met naar later bleek 3000 andere fietsers een geheel afgezet München door konden fietsen..door tunnels en over kruispunten die normaal gesproken off limits zijn voor fietsers was toch een hele leuke ervaring!

 

Meer foto’s op Flickr

One thought on “München

Heb je een mening? Of opmerkingen?