Frasassi – Sirolo

5 Juni Fijn ritje weer deze ochtend. Via een serieus bochtige bergweg naar de kust van le Marche. De heuvels veranderen langzaam van vorm en worden niet alleen hoger, maar ook stukken ruiger. Voor we bij de kust zijn eerst een stop bij de (vooralsnog) grootste grotten van Europa in Frasassi. Voorafgegaan door een lekker fors opgezette souvenirmarkt en een pretparkachtige busrit náár de grot worden we in de grot zelf níet teleurgesteld!

Een ‘zaal’ van 200 bij 150 bij 150 meter, met daarin stalagtieten en stalagmieten van tientallen meters, honderdduizenden jaren in the making, gevolgd door nog 5 gangen en kleinere zalen vol met de meest mooi uitgelichte natuurbeeldhouwwerken.Het omweggetje zeker wel waard! De bergweg hier vandaan wordt zomaar ineens een snelweg (hiervoor waren ze die nog aan het aanleggen) en op deze hele lege baan glijden we door Ancona naar Sirolo.

De Adriatische zee, prachtig blauw glimmend, ligt in de diepte, en de camping ligt onderaan een steil weggetje verstopt halverwege de rotswand. En daar zijn we nu een aantal dagen. Fietsen door de omgeving wisselen we af met aan het strand liggen en nadenken of we nu wel, of niet, via Rome verder het zuiden van Italie ingaan.

3 thoughts on “Frasassi – Sirolo

  1. Wow dat ziet er mooi uit luitjes. Denk nog maar even na over die route want dat strand is een juweeltje.

  2. ik heb jullie reisverslag tot nu toe groot uitgeprint, kan oma Boer ook mee genieten van wat jullie allemaal zien!
    groetjes Jan en Riet

Heb je een mening? Of opmerkingen?